Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας με μαχαίρι στη Λυών

Ένας Αφγανός με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, συνελήφθη σήμερα στη Λυών, στη κεντροανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο άνδρας θα πέρναγε στη δράση, συμπλήρωσε η πηγή, χαρακτηρίζοντας «σοβαρό» το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους σήμερα το πρωί στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (νοτιοανατολική Γαλλία).

Ο άνθρωπος που προσήχθη «είχε μαζί του ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και φαινόταν έτοιμος να αναλάβει δράση», είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πιερ Ολιβέρ, ο δήμαρχος του δεύτερου διαμερίσματος της πόλης. Ηλικίας 26 ετών και αφγανικής υπηκοότητας, ο άνδρας περιφερόταν στην οδό Βικτόρ Ουγκό κρατώντας ένα μαχαίρι, όταν συνελήφθη, συμπλήρωσε η εισαγγελία.

Ο ύποπτος, ήδη «γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών», σύμφωνα με μια άλλη πηγή με γνώση της έρευνας, τέθηκε υπό κράτηση για «παράνομη οπλοφορία και απειλές με μαχαίρι», διευκρίνισε η εισαγγελία. Αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, είπε επίσης μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Την έρευνα έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία, διευκρίνισε η εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας πως «σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τα κίνητρά του, την προσωπικότητά του και το προφίλ του» υπόπτου.

Πηγή φωτό: MAXIME JEGAT / MAXPPP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ