Γαλλία: Αντιεμβολιαστές πέταξαν λάσπες σε βουλευτή του Μακρόν – Η στιγμή της επίθεσης

Αναβρασμός στη Γαλλία. Ο Στεφάν Κλερό, ο οποίος είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αντιεμβολιαστές που διαδήλωσαν κατά του υγειονομικού πάσο που έχει επιβάλει η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επίθεση εις βάρος του Κλερό, που σημειώθηκε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εν μέσω της λαϊκής οργής που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τη δήλωση του Μακρόν ότι θέλει να “στριμώξει” τους ανεμβολίαστους κάνοντάς τους τη ζωή τόσο δύσκολη ώστε να καταλήξουν να εμβολιαστούν.

Ο Κλερό είναι βουλευτής των Σαιν-Πιερ και Μικελόν, ενός συμπλέγματος νησίδων στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκονται κοντά στην καναδική επαρχία Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ και αποτελούν γαλλική εδαφική επικράτεια.

“Προφανώς και θα κινηθώ νομικά. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Όλοι δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας μέσω του ταχυδρομείου. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε στο France Info ο Κλερό.

Το βίντεο από τη στιγμή που αντιεμβολιαστές πετούν λάσπες

Η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών, Ανίκ Ζιραρντέν, καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Κλερό. Ανέβασε μάλιστα βίντεο από την επίθεση, με τους διαδηλωτές να πετούν λάσπη στον πολιτικό καθώς στέκεται έξω από το σπίτι του.

“Η επίθεση στον Στεφάν Κλερό έξω από το ίδιο του το σπίτι στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του υγειονομικού πάσο είναι απολύτως απαράδεκτη. Οι εικόνες είναι εντελώς σοκαριστικές”, έγραψε η υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ