FT: Η επίθεση Τσίπρα στις ξένες δυνάμεις θυμίζει Παπανδρέου

«Η επίθεση Τσίπρα κατά των ξένων δυνάμεων κάτι θυμίζει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Financial Times, στο οποίο αναφέρεται ότι η σκληρή ρητορική του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και μελών της κυβέρνησής του κατά της Γερμανίας θυμίζει τις τακτικές που ακολουθούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι Financial Times γράφουν ότι «ο νέος Πρωθυπουργός είχε μόλις αρχίσει το δημοτικό σχολείο όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, φλογερός ρήτορας και οικονομολόγος σπουδαγμένος στις ΗΠΑ ανέβηκε στην εξουσία το 1981, στην κεφαλή του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρέου εκμεταλλεύτηκε το ισχυρό αντιδυτικό συναίσθημα μεταξύ των Ελλήνων, υποσχόμενος να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, το οποίο είχε κατηγορηθεί από πολλούς ότι απέτυχε να αποτρέψει την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974».

Μεταξύ άλλων η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι η ρητορική αυτή είχε εντυπωσιακή απήχηση στη μεσαία τάξη, ενώ παράλληλα προκαλούσε προβληματισμούς σε ξένους διπλωμάτες για ρήξη με το ΝΑΤΟ και προσεταιρισμό του «άξονα» των χωρών που τηρούσαν αποστάσεις τόσο από την Ουάσινγκτον όσο και από τη Μόσχα.

«Fast-forward στον κ. Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και το αφήγημα είναι εντυπωσιακά παρεμφερές, ακόμα και αν οι στόχοι είναι διαφορετικοί, και τα ζητήματα οικονομικά αντί για πολιτικά» τονίζουν οι Financial Times.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε

Die Linke: Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις

Bild: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται προσβεβλημένος…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ