Φρικτός θάνατος επιστήμονα στην Ουγκάντα – Ποδοπατήθηκε από ελέφαντα

Φρικτός ήταν ο θάνατος Κολομβιανού επιστήμονα, ο οποίος ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντα στο εθνικό πάρκο Κιμπάλε στη δυτική Ουγκάντα, όπως ανακοίνωσε η αρχή εθνικών πάρκων της χώρας.

Ο 30χρονος ερευνητής, Σεμπάστιαν Ραμίρεζ Αμάγια, ο οποίος είχε καταγωγή από την Κολομβία αλλά είχε την έδρα του στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ, ήταν μαζί με έναν άλλο ερευνητή και έναν οδηγό στο εθνικό πάρκο, το οποίο είναι γνωστό για την άγρια ζωή και το ερευνητικό του κέντρο, όταν σκοτώθηκε την Κυριακή.

«Ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ελέφαντα που τους επιτέθηκε, αναγκάζοντάς τους να τρέξουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αρχή εθνικών πάρκων της Ουγκάντα σε δήλωση τη Δευτέρα.

«Ο ελέφαντας κυνήγησε τον Σεμπάστιαν και τον ποδοπάτησε, με αποτέλεσμα τον θάνατό του», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι ήταν το πρώτο παρόμοιο θανατηφόρο περιστατικό στο εθνικό πάρκο εδώ και 50 χρόνια.

Τον Ιανουάριο, ένας Σαουδάραβας τουρίστας ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από έναν ελέφαντα σε ένα άλλο δημοφιλές πάρκο στην Ουγκάντα, τους καταρράκτες Murchison, αφού βγήκε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ