Φρικτός θάνατος 22χρονης μητέρας σε τροχαίο – Η οικογένειά της καταγγέλλει ότι οι αερόσακοι ήταν «μαϊμού» και «έσκασαν σαν χειροβομβίδα»

Μία μητέρα στη Φλόριντα σκοτώθηκε πέρυσι σε τροχαίο όταν ο αερόσακος του αυτοκινήτου της «εξερράγη σαν χειροβομβίδα», σύμφωνα με μία αγωγή.

Η οικογένεια της Destiny Byassee ισχυρίζεται ότι το μεταχειρισμένο Chevrolet Malibu, που αγόρασε το 2020, πέρασε από τα χέρια πολλών απατεώνων πριν ανοίξουν οι ψεύτικοι αερόσακοι έκτακτης ανάγκης σε μια μετωπική σύγκρουση τον Ιούνιο, προκαλώντας μια έκρηξη που «εκτόξευσε μεταλλικά και πλαστικά θραύσματα σε όλο το αυτοκίνητο».

Η μήνυση, που δημοσιεύει το Law & Crime, αναφέρει ότι «αρκετά θραύσματα από την έκρηξη χτύπησαν την Byassee στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό, σκοτώνοντάς την τελικά»

Η 22χρονη «ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών και είχε όλη τη ζωή μπροστά της», δήλωσε  ο δικηγόρος John Morgan, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Byassee αγόρασε το μοιραίο sedan από την DriveTime, μια εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, χωρίς να της δοθεί πλήρες ιστορικό του αυτοκινήτου.

Η Destiny Byassee σκοτώθηκε πέρυσι όταν ο ψεύτικος αερόσακος του αυτοκινήτου της «εξερράγη σαν χειροβομβίδα».

Τι αναφέρεται στη μήνυση για τους αερόσακους

Το πρώην αυτοκίνητο της Enterprise Rent-A-Car ενεπλάκη σε ένα καταστροφικό τροχαίο τον Σεπτέμβριο του 2022, που προκάλεσε ζημιές οι οποίες «ήταν τόσο σημαντικές που το όχημα θα έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί ως ολική απώλεια, και να είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία», υποστηρίζεται στην μήνυση.

Αντί να μεταφέρει το όχημα σε αποθήκη, η εταιρεία, όπως αναφέρει η NY Post, φέρεται να πούλησε το αυτοκίνητο στην DriveTime μέσω της Manheim Auctions, Inc., η οποία αυτοαποκαλείται ως η μεγαλύτερη εταιρεία δημοπρασιών χονδρικής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στη συνέχεια, επισκευάστηκε στην Jumbo Automotive στο Hollywood της Φλόριντα, συνεχίζει η μήνυση, που υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Haim Levy “αγόρασε «μαϊμού» και μη συμβατά εξαρτήματα αερόσακου» από μια κινεζική εταιρεία για να αντικαταστήσει τον εργοστασιακό αερόσακο της Chevrolet «και προχώρησε στην εγκατάσταση αυτών των εξαρτημάτων στο αυτοκίνητο».

Πέρα από τους επικίνδυνους και «μαϊμού» αερόσακους που χρησιμοποιήθηκαν, ο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να επισκεύασε τον ενεργοποιημένο προεντατήρα της ζώνης ασφαλείας – το μέρος ενός πλήρους συστήματος που σφίγγει τη ζώνη κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης – εσφαλμένα, αλλά με έναν πονηρό τρόπο που τον έκανε να φαίνεται ότι λειτουργεί σωστά.

Τι συνέβη στο τροχαίο το 2023

Η οικογένειά της είπε ότι η Byassee «δεν είχε ιδέα ότι το όχημα είχε επισκευαστεί ακατάλληλα και παράνομα». Και ο απομιμητικός αερόσακος και ο ελαττωματικός προεντατήρας ζώνης ασφαλείας «έλαβαν σήμα να αναπτυχθούν» κατά τη σύγκρουση του Ιουνίου 2023 , σύμφωνα με την μήνυση.

«Ωστόσο, επειδή ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας του οδηγού στο εν λόγω Chevy Malibu δεν λειτουργούσε, ο προεντατήρας δεν ενεργοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά», αναφέρει η μήνυση. «Ακόμα χειρότερα, επειδή το σύστημα αερόσακου του οδηγού στο συγκεκριμένο Chevy Malibu περιλάμβανε fake και μη συμβατά εξαρτήματα, ο αερόσακος εξερράγη σαν χειροβομβίδα και εκτόξευσε μεταλλικά και πλαστικά θραύσματα σε όλη την καμπίνα του οχήματος». Όπως αναφέρεται επίσης στην μήνυση, οι φωτογραφίες απεικονίζουν το «αποτρόπαιο γεγονός», συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας του «σχισμένου και ματωμένου αερόσακου οδηγού».

Η Cathy King, η γιαγιά της Byassee, κατέθεσε την μήνυση εκ μέρους των παιδιών, 6 και 4 ετών που άφησε πίσω της η 22χρονη μητέρα, καθώς και του συζύγου και της μητέρας της.

Η Byassee «πίστευε ότι αγοράζει ένα ασφαλές και αξιόπιστο όχημα, αλλά η μήνυσή μας υποστηρίζει ότι αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να παρακάμψουν το σύστημα επισκευάζοντας ένα όχημα που θα έπρεπε να είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Όλα αυτά για να βγάλουν χρήματα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Εξαιτίας αυτού, η κα Byassee έχασε τη ζωή της και τα παιδιά της θα μεγαλώσουν χωρίς τη μητέρα τους».

Στη μήνυση ζητείται δίκη με ενόρκους για 14 διαφορετικές κατηγορίες εναντίον των διαφόρων κατηγορουμένων. Ούτε η Enterprise, ούτε η Manheim, ούτε η DriveTime ούτε η Jumbo Automotive απάντησαν άμεσα στο αίτημα της Post για σχολιασμό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ