Φρίκη: Σκότωσε την σύζυγό του επειδή δεν ήθελε να φάει το πρωινό που του έφτιαξε

Δολοφονία για ασήμαντη αφορμή. Ένας ηλικιωμένος άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την γυναίκα του επειδή δεν ήθελε να φάει τα pancakes που του είχε φτιάξει, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Ο Steven Schwartz, 85 ετών, φέρεται να κάρφωσε το χασαπομάχαιρο στην πλάτη της 81χρονης Sharron Hilda Schwartz στο σπίτι τους στη βορειοδυτική Ουάσινγκτον την Κυριακή, αφού προσπάθησε να τον πιέσει να φάει το γλυκό για πρωινό προκειμένου να τον βοηθήσει να πάρει βάρος, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή ποινική καταγγελία.

«Την σκότωσα, ω Θεέ μου. Δεν θυμάμαι ότι υπήρξε τρελός καβγάς!», φέρεται να είπε ο Schwartz ενώ βρισκόταν στο περιπολικό.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία είπε στους ντετέκτιβ ότι είχε χάσει έως και 50 κιλά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παραμονής του στο νοσοκομείο λόγω σωματικών και ψυχιατρικών διαταραχών και ότι η Sharron προσπαθούσε να αυξήσει το βάρος του.

Ο Schwartz περιέγραψε την σύζυγό του ως “αρχηγό” στο σπίτι, αλλά παραδέχτηκε ότι το έκανε επειδή “τον αγαπούσε τόσο πολύ που [ήθελε] να είναι καλά και ότι ήθελε πίσω τον σύντροφό και προστάτη της”, αναφέρουν τα έγγραφα.

Πώς συνέβη το έγκλημα

Η Sharron φέρεται να τον πίεσε να φάει τις τηγανίτες αφού κατάλαβε ότι ο σύζυγός της θα έμενε νηστικός, χωρίς πρωινό επειδή είχε φάει το ένα τέταρτο ενός ντόνατ την προηγούμενη μέρα.

Ο Schwartz φάνηκε ότι ήταν δεκτικός, αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έντονη λογομαχία που οδήγησε στη δολοφονία.

«Το επόμενο πράγμα [που] άκουσε ήταν ένα πιάτο να πέφτει στον τοίχο», αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση.

Τότε ήταν που ο Schwartz φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι για κρέας και το κάρφωσε στην πλάτη της Sharron. Οι γείτονες άκουσαν κραυγές μέσα από το σπίτι και κάλεσαν τον γιο του ζευγαριού, ο οποίος αναγκάστηκε να σπρώξει το σώμα της μητέρας του από τη μέση του για να μπει μέσα στο σπίτι, όταν έφτασε λίγα λεπτά αργότερα.

«Την μαχαίρωσα και μετά κάρφωσα με το μαχαίρι τον εαυτό μου», φέρεται να είπε ο Σβαρτς στον γιο του προτού του παραδώσει ένα μαχαίρι.

Όταν έφτασε η αστυνομία, ο Schwartz είχε πάρει στα χέρια του ένα άλλο μαχαίρι και το κρατούσε στην κοιλιά του, υποστηρίζουν τα έγγραφα. Αφού τραυμάτισε τον εαυτό του, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ένα Taser και αφόπλισαν τον Schwartz πριν τον συλλάβουν.

Τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της Sharron.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται ότι η γυναίκα μαχαιρώθηκε μια φορά στην πλάτη και η λεπίδα της τρύπησε την καρδιά.

«Θέλω τόσο πολύ να πεθάνω … Δεν αντέχω το φαγητό και με έβαζε να φάω με το ζόρι και τσακωθήκαμε. Ούρλιαξε και μου το πέταξε. Έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη και διατροφική εκτροπή. Δεν της αξίζει αυτό, εγώ το αξίζω, δεν της αξίζει», φέρεται να είπε ο Schwartz στους αστυνομικούς.

Ο Schwartz πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και συνελήφθη την Πέμπτη για φόνο δευτέρου βαθμού ενώ ήταν ένοπλος, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

«Ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να φάει τις τηγανίτες που του είχε φτιάξει και την μαχαίρωσε στην πλάτη», ανέφερε ο εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια σε μια ανακοίνωση.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος για το έγκλημα, παρά την υποτιθέμενη ομολογία του τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα.  Ο Schwartz προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ