Frankfurter Rundschau: Η Αθήνα είναι και πάλι αξιόπιστη

Frankfurter Rundschau: Η Αθήνα είναι και πάλι αξιόπιστη

 

«Η Αθήνα έχει και πάλι αξιοπιστία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Frankfurter Rundschau, η οποία αναφέρεται στο «πράσινο φως» που έδωσε χθες το Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η εφημερίδα γράφει:

«Το πακέτο βοήθειας είχε επί μήνες μπλοκαριστεί εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Οι δανειστές, η τρόικα δηλαδή, διέκοψε την αποστολή της που ως στόχο είχε να εξετάσει την κατάσταση ενώ η ανυπομονησία του Eurogroup είχε αυξηθεί σημαντικά. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο με μικρή πλειοψηφία να περάσει το πολυνομοσχέδιο».

Στο πολυνομοσχέδιο και στην ισχνή πλειοψηφία που συγκέντρωσε η κυβέρνηση αναφέρεται και η Welt η οποία γράφει:

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Έλληνες τόνιζαν πως είναι το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που μπορούσαν και ήθελαν να ψηφίσουν. Αυτό το καλοκαίρι τελειώνει το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Η Ελλάδα αναμένει για το 2014 μια μικρή οικονομική ανάπτυξη και τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση παρουσίασε ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ