Φοράει μαντίλα και στις μαθήτριες ο Ερντογάν

Φοράει μαντίλα και στις μαθήτριες ο Ερντογάν

Τα «δεδομένα» της κοσμικής Τουρκίας του Κεμάλ Ατατούρκ θυσιάζονται πλέον το ένα μετά το άλλο στον βωμό της ισλαμοποίησης υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η «νέα εποχή», που εγκαινίασε ο Ερντογάν με τη θριαμβευτική μετακίνησή του στην προεδρία, έρχεται να συνοδευτεί κι από νέα μέτρα προώθησης της ισλαμικής ατζέντας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πως η κυβέρνηση δίνει πλέον το «πράσινο φως» για την είσοδο της ισλαμικής μαντίλας και στα τουρκικά σχολεία (μετά τα πανεπιστήμια και τις κρατικές υπηρεσίες του Δημοσίου).

Στο εξής, λοιπόν, όλες οι μαθήτριες από δέκα ετών και άνω (μετά την Ε’ Δημοτικού) θα μπορούν, εάν φυσικά το επιθυμούν, να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας μαντίλα. Ο Αρίντς (κολλητός του Ερντογάν και συνιδρυτής του AKP, μεταξύ άλλων) δεν παρέλειψε να προσθέσει πως έτσι ικανοποιείται πλέον ένα πάγιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας, η οποία «αδημονούσε» για την άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης και πλέον πανηγυρίζει με «ενθουσιασμό».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ