Φον ντερ Λάιεν: «Ανακούφιση» η εκεχειρία Ισραήλ–Λιβάνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρέτισε την 10ήμερη εκεχειρία Ισραήλ-Λιβάνου, κάνοντας λόγο για μια «ανακούφιση» μετά από εβδομάδες έντασης.
  • Σε ανάρτησή της, τόνισε ότι η σύγκρουση έχει ήδη κοστίσει «πάρα πολλές ζωές», υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται ένας δρόμος προς τη μόνιμη ειρήνη, όχι απλώς μια προσωρινή».
  • Η ίδια επεσήμανε την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση και διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να ζητά τον πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας του Λιβάνου.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Την 10ήμερη εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαιρέτισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας λόγο για μια «ανακούφιση» μετά από εβδομάδες έντασης.

Τραμπ: «Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε εκεχειρία 10 ημερών»

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, τόνισε ότι η σύγκρουση έχει ήδη κοστίσει «πάρα πολλές ζωές», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

Έκκληση για μόνιμη ειρήνη

Η ίδια επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει πλέον να επικεντρωθεί στη διαμόρφωση μιας σταθερής και διαρκούς λύσης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αρκεί μια προσωρινή εκεχειρία.

«Απαιτείται ένας δρόμος προς τη μόνιμη ειρήνη, όχι απλώς μια προσωρινή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να ζητά τον πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας του Λιβάνου, σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή παραμένουν εύθραυστες.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google