Φινλανδία – Βόρεια Μακεδονία: Στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Το Ελσίνκι ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε την «ιστορική» απόφαση να προμηθεύσει οπλικό εξοπλισμό στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα αυτή.

Η Φινλανδία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτή είναι μια ιστορική απόφαση για τη Φινλανδία”, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν σε συνέντευξη Τύπου.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει 2.500 τουφέκια εφόδου, 150.000 σφαίρες, 1.500 αντιαρματικά όπλα και 70.000 συσκευασίες τροφίμων, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας Άντι Κάικονεν.

Στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία στέλνει και η Βόρεια Μακεδονία

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δωρίσει στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικό στην Ουκρανία, συμμετέχοντας, με τον τρόπο αυτό, στην υποστήριξη των συμμάχων του ΝΑΤΟ και των εταίρων της ΕΕ προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρεται ότι το είδος του αμυντικού υλικού που θα χορηγηθεί στην Ουκρανία είναι σύμφωνο με τα αιτήματα της τελευταίας.

Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2020 και αποτελεί το 30ό και νεότερο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε σήμερα τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στη Ρωσία να την εγκαταλείψουν.

«Καλούμε τους πολίτες της χώρας μας να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως μέσω των επιλογών εμπορικών ταξιδιών που είναι ακόμα διαθέσιμες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να διακοπούν όλες οι αεροπορικές συνδέσεις από και προς τη Ρωσία» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ