Φινλανδία: Γυμνή φωτογραφία του διαδόχου της Σάνα Μαρίν – Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο μισογυνισμός

Μετά την εκλογή του στο τιμόνι του Σοσιαλιστικού κόμματος της Φινλανδίας ο Άντι Λίντμαν ήρθε αντιμέτωπος με το παρελθόν του.

Σάλος στη Φινλανδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας για αναφορές του στους Ναζί

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ολόκληρη η χώρα σχολιάζει τις φωτογραφίες του διαδόχου της Σάνα Μαρίν,  Άντι Λίντμαν πριν από 23 χρόνια. Σε αυτήν φαίνεται ο ηγέτης των Σοσιαλιστών με μαύρη μάσκα να καλύπτει το πρόσωπο του, γυμνός και με ένα όπλο στο χέρι. Γύρω του υπάρχουν και άλλοι άντρες γυμνοί που χαιρετούν ναζιστικά.

Η φωτογραφία διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον περασμένο Ιούλιο ο Λίντμαν υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι πράγματι είναι ο άνδρας που κρατάει το όπλο. Όπως ανέφερε τότε ήταν 18 ετών μετά από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με μία ομάδα κινηματογράφου.

Σάνα Μάριν: Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός της με μουσική υπόκρουση το «Respect» της Αρίθα Φράνκλιν

Άντι Λίντμαν

 

Φινλανδία: Ο σύζυγος της Σάνα Μαρίν φλερτάρει σε μπαρ με άλλη γυναίκα – Λίγες μέρες πριν ανακοινώσουν το διαζύγιο

«Οι φωτογραφίες ελήφθησαν ως ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν να φτιάξουμε μία ταινία μικρού μήκους», είπε o ηγέτης των Σοσιαλιστών. Για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς ο Λίντμαν δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «προφανώς το παρατράβηξαν με αυτή την κίνηση. Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των Ναζί, ούτε είμαι και τώρα. Έστω και έτσι, όμως, δεν θα έπρεπε να είμαι μαζί με νεοναζί λόγω της ιδεολογίας μου».

Η δεύτερη φωτογραφία που πλήττει την δημόσια πολιτική εικόνα του 41χρονου τον απεικονίζει με μία γυναίκα να έχει σκύψει στο ύψος της μέσης του. Αρκετοί τον κατηγόρησαν για μισογυνισμό, ενώ εκείνος δήλωσε ντροπιασμένος γι’ αυτές τις κατηγορίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ