Φίλης στον Realfm 97,8: Να ξεκαθαριστεί στην Τουρκία ότι εφόσον αντλήσει φυσικό αέριο δεν θα αξιοποιηθεί από κανέναν

“Θεωρώ ότι η επιστολή του κ. Πομπέο περισσότερο έχει στόχο να επιτευχθεί μια σύγκλιση και σύμπνοια στο εσωτερικό σε σχέση με την αμυντική συμφωνία, η οποία θα ψηφιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και στοχεύει κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο στην Τουρκία” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “Ως προς την απάντηση που ήρθε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ναι μεν παρατηρούμε ότι για μια ακόμη φορά δεν χαρακτηρίζεται παράνομη η γεώτρηση αλλά προκλητική, το προκλητικό μπορεί να έχει να κάνει με τον τόπο και τον χρόνο που αυτό συμβαίνει. Ασφαλώς είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά για να σας είμαι ειλικρινείς όταν οι ανακοινώσεις δεν συνοδεύονται από προειδοποιήσεις για συνέπειες, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάμψει το ηθικό του Ερντογάν ή την αποφασιστικότητα για να το πω πιο σωστά”.

“Πρέπει να ξεκαθαριστεί έγκαιρα στην Τουρκία ότι εφόσον αντλήσει φυσικό αέριο από την περιοχή, αυτό δεν θα είναι προϊόν που θα μπορεί είτε η ίδια να αξιοποιήσει είτε να το αξιοποιήσουν οι Τουρκοκύπριοι” τόνισε.

“Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα στην Τουρκία. Ότι ό,τι βγάλει, αν ποτέ βγάλει, δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί από καμία εταιρεία, από κανέναν παίκτη εντός ή εκτός της περιοχής” συμπλήρωσε.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ