Φίλης στον Realfm 97,8: Φοβάμαι ότι μπορεί να έχουμε χειρότερη ένταση με την Τουρκία από το 2020

Ο Κωνσταντίνος Φίλης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις.

“Η έκτακτη σύνοδος θα πετάξει το μπαλάκι στην κανονική Σύνοδο Κορυφής όπως φαίνεται” τόνισε.

“Το 6ο πακέτο κυρώσεων πάει και έρχεται, δεν έχει συμφωνηθεί, υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις” σχολίασε για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Η Ευρώπη φοβάμαι ότι κινδυνεύει με έναν κατακερματισμό” τόνισε ο κ. Φίλης.

“Οι Τούρκοι τα θέλουν όλα δικά τους. Να πω και κάτι ακόμη που είναι ανησυχητικό. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να έχουμε χειρότερη ένταση από του 2020. Και επειδή η ένταση του 2020 μας έφερε στα πρόθυρα μιας σύρραξης, αν έχουμε κάτι χειρότερο από αυτό κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε ένα τέτοιο κλίμα το ανθρώπινο λάθος που μπορεί να γίνει στον αέρα πχ, όταν έχεις οπλισμένα αεροπλάνα στον αέρα. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς τους μεν δυτικούς “αυτή είμαι αν σας αρέσω. Είμαι μια χώρα που είμαι σημαντική για εσάς, αλλά έχω διεκδικήσεις, να βάζω προσχώματα στο ΝΑΤΟ, να είμαι ηγεμονική δύναμη. Αλλά αυτή είμαι αν με θέλετε”. Δυστυχώς κάποιοι δυτικοί αυτό το αγοράζουν” περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ