FAZ: Η Χρυσή Αυγή αναβαπτίζεται

FAZ: Η Χρυσή Αυγή αναβαπτίζεται

 

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται με το πρωτοσέλιδό της, στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να ιδρύσει νέο κομματικό φορέα με την ονομασία Εθνική Αυγή, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές του Μαΐου σε περίπτωση που η ελληνική δικαιοσύνη αποφανθεί ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Η συντηρητική εφημερίδα εκτιμά επίσης ότι «την ίδια ώρα μεγαλώνει στην Ελλάδα ο φόβος για νέα εκδήλωση αριστερού εξτρεμισμού» με αφορμή τον εντοπισμό όπλων το περασμένο Σάββατο στο Φάληρο, ενώ γίνεται αναφορά και στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η αναφορά στα σχέδια των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με αφιέρωμα στη δεύτερη σελίδα της FAZ. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της:

«Ανεξάρτητα από το όνομα, το κόμμα έχει καλές πιθανότητες κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου -οι οποίες συνοδεύονται στην Ελλάδα από τις περιφερειακές εκλογές- να στείλει την τρίτη ισχυρότερη ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα στο Στρασβούργο και σε πολλές δημοτικές αρχές της Ελλάδας».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η υπόθεση απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής έχει γίνει νομικά πιο περίπλοκη μετά την πρόσφατη δολοφονία δύο μελών του κόμματος. Όπως επισημαίνεται, «ενώ φαινόταν ότι η αποδοχή των δεξιών εξτρεμιστών μειωνόταν μετά τη δολοφονία του μουσικού της ραπ (Παύλου Φύσσα), μετά τη διπλή δολοφονία τα ποσοστά επανέκαμψαν ταχύτατα, παράλληλα με τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας».

 

Πηγή: FAZ, Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ