Φάουτσι: Τι είπε για το εμβόλιο και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα φετινά Χριστούγεννα

Για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία, τους εμβολιασμούς, αλλά και για το πώς θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα ερωτήθηκε ο δρ Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Face the Nation”.

Ο Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς ώστε να πει κανείς εάν οι Αμερικανοί θα πρέπει να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συναθροίσεις τα φετινά Χριστούγεννα, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κορύφωση των μολύνσεων μεταξύ των παιδιών.

“Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς” εάν οι φετινές γιορτές θα πρέπει να γίνουν με περιορισμούς, για δεύτερη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είπε ο Φάουτσι για να συμπληρώσει πως οι Αμερικανοί θα πρέπει να εστιάσουν στο να μειωθεί ο αριθμός των νέων μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

“Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να συνεχίσουμε να μειώνουμε αυτούς τους αριθμούς και όχι να επικεντρωνόμαστε στο τι θα γίνει έπειτα από εβδομάδες ή ακόμη και μήνες”, είπε ο Άντονι Φάουτσι. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορούν να μειωθούν οι αριθμοί αυτοί, εάν οι πολίτες εμβολιαστούν και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέας “έκρηξης” της πανδημίας στη χώρα.

“Λειτουργεί με τα υπόλοιπα εμβόλια, οπότε να το κάνουμε και με αυτόν τον ιό, που είναι πολύ πολύ σοβαρός”, τόνισε ο Φάουτσι υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ