Φάουτσι: Θα επιδεινωθεί η κατάσταση αλλά δεν θα επιστρέψουμε σε lockdown

Προειδοποιήσεις ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό θα επιδεινωθεί λόγω των αυξανόμενων κινδύνων μόλυνσης που θέτει η μετάλλαξη Δέλτα, απηύθυνε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι. ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε lockdown.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε lockdown», είπε ο Φάουτσι, μιλώντας σε εκπομπή του ABC. Όπως πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα» και προειδοποίησε ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να διασπείρεται. Παράλληλα, τόνισε: «Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ