Facebook: Η στιγμή που ο Ζάκερμπεργκ ανακοινώνει τις απολύσεις – «Ήταν μια από τις πιο δύσκολες κλήσεις που χρειάστηκε να κάνω»

Με λόγια εκτίμησης και ενθάρρυνσης  προσπάθησε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta (όπως λέγεται τώρα η εταιρία του Facebook) , ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να χρυσώσει το χάπι στους ανθρώπους που απολύθηκαν από την εταιρία του την Τετάρτη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NBC, ο οποίος πήρε και αναμετέδωσε  ένα  τέτοιο μήνυμα, που έγινε με βιντεοκλήση.

Ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ έκανε τις βιντεοκλήσεις για να εξηγήσει την απόφασή του.  Το NBC News έλαβε από έναν απολυμένο  μια τέτοια κλήση, κατά την οποία ο Ζάκερμπεργκ επαίνεσε τη δουλειά του απολυμένου είπε ότι ήταν δύσκολο να περικοπούν τόσες πολλές θέσεις εργασίας. Οι απολύσεις έπληξαν περίπου 11.000 άτομα, ή το 13% της εταιρείας που κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

«Έχετε βάλει πραγματικά την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτό το μέρος», είπε ο Ζάκερμπεργκ. «Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία μπορεί να έχετε εργαστεί, ο καθένας από εσάς έπαιξε έναν ρόλο συνεισφέροντας στα προϊόντα που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να συνδέονται καθημερινά».  Η κλήση ήταν μία από τις δύο διαφορετικές που ο Ζάκερμπεργκ πραγματοποίησε την Τετάρτη με υπαλλήλους της Meta, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα: μία κλήση για απολυμένους υπαλλήλους και μία για όσους δεν επηρεάζονται.

Ένας υπάλληλος της Meta που απολύθηκε την Τετάρτη έδωσε το βίντεο στο NBC News. Ο υπάλληλος δεν ήθελε να κατονομαστεί από φόβο μήπως διακινδυνεύσει. Ο Ζάκερμπεργκ είπε σε όσους επηρεάστηκαν ότι ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη» για την απόφαση.  «Είμαι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος. Είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την καθοδήγησή μας και για το πώς θα το εκτελέσουμε, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων όπως αυτό. Και αυτή ήταν τελικά η απόφασή μου», είπε και πρόσθεσε:  «Και ήταν μια από τις πιο δύσκολες κλήσεις που χρειάστηκε να κάνω στα 18 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας», είπε.

Αν και αποδέχτηκε την ευθύνη για τις απολύσεις, η εξουσία του Ζάκερμπεργκ στον Μέτα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στην εταιρεία, επομένως ούτε το διοικητικό συμβούλιο της Meta ούτε οι μέτοχοί του μπορούν να τον ακυρώσουν ή να τον απολύσουν.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ