Έβρος: Αυξήθηκαν οι συλλήψεις των διακινητών – Αναζητούν περάσματα οι μετανάστες

Έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχουν αυξηθεί και κατά 33% οι συλλήψεις διακινητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, καθώς έχει αυξηθεί η δραστηριότητα των διακινητών, έχουν αυξηθεί και κατά 33% οι συλλήψεις διακινητών το πρώτο τετράμηνο του 2022, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021.

Οι διακινητές εκμεταλλεύονται τη χαμηλή, λόγω της εποχής,  στάθμη του Έβρου και επιχειρούν να περάσουν μετανάστες στο ελληνικό έδαφος. Οι δυνάμεις της Συνοριοφυλακής και της Frontex κάνουν ως και 300 αποτροπές την ημέρα και καταγγέλλουν «υβριδικό πόλεμο», με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν διευκολύνσεις και «τα στραβά μάτια».

Τα τελευταία τρία 24ωρα έχουν συλληφθεί δέκα διακινητές, ενώ οι πληροφορίες του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου είναι ότι τους επόμενους μήνες η πίεση θα αυξηθεί.

Αστυνομικές και στρατιωτικές περιπολίες αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο το επόμενο διάστημα, καθώς η στάθμη του ποταμού Έβρου πέφτει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και νέα περάσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ