Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Θα βοηθήσει στην έρευνα για τις παρακολουθήσεις

Αρωγός στην έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων θα είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της προέδρου του.

Ο Γιούρι Λάας δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για τη διερεύνηση της «αδικαιολόγητης», όπως την χαρακτηρίζει, παρακολούθησης του Έλληνα ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η παράνομη παρακολούθηση των επικοινωνιών των μελών του Ευρωκοινοβουλίου είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη», δήλωσε ο Λάας, ο εκπρόσωπος της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. «Τέτοιες παραβιάσεις των αρχών και των αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το κράτος μέλος στο οποίο συμβαίνουν», τόνισε.

Η Ευρωβουλή, έχει ήδη μια επιτροπή που διερευνά τη χρήση του προγράμματος υποκλοπών Pegasus στο μπλοκ των 27 εθνών. Τα σκάνδαλα με το Pegasus πέρυσι συγκλόνισαν άλλες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Πολωνίας.

Η Μέτσολα θέλει να εξετάσει η εν λόγω επιτροπή και την ελληνική υπόθεση, με στόχο την απαγόρευση τέτοιων παράνομων πρακτικών στην ΕΕ, σύμφωνα με τον Λάας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη λάβει ένα αρχικό αίτημα για πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές και θα μοιραστεί τα ευρήματά του τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.