Εύα Καϊλή: Στο προδικαστικό συμβούλιο την Πέμπτη για το Qatar Gate – Κρίνεται αν θα παραμείνει προφυλακισμένη

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για τρίτη φορά πρόκειται να βρεθεί αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, η Εύα Καϊλή, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιούν οι βελγικές αρχές για το σκάνδαλο Qatar Gate.

Qatar Gate – Politico: Ανέλαβε την Εύα Καϊλή ο Σβεν Μέρι – Είναι γνωστός ως ο «δικηγόρος του διαβόλου»

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλλα και του Αντόνιο Παντσέρι είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 9.30 ώρα Βελγίου. Το προδικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει, εάν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Qatar Gate: Οι κατηγορίες του Παντσέρι για την Εύα Καϊλή είναι ψευδείς, δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

«Όλα είναι βίαια για τον κ. Ταραμπέλα», επισημαίνει ο συνήγορός του Μαξίμ Τόλερ μιλώντας στο rtl. «Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντινός του άνθρωπος τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω, ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», προσθέτει.

Qatar Gate: Ο Παντσέρι «δείχνει» Καϊλή – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, όμως, θα βρεθεί και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ