Εύα Καϊλή-Μαρία Σπυράκη: Πιθανόν αύριο οι ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας σχετικά με την άρση ασυλίας

Οι ευρωβουλευτές σήμερα ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανακοινώσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη για τις αμοιβές των βοηθών τους ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Συγκεκριμένα, με 610 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 9 αποχές, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα στο Στρασβούργο την τροποποίηση του άρθρου 7 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά την υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών και του άρθρου 9 που αφορά τις διαδικασίες σχετικά με την ασυλία. Το ΕΚ προχώρησε στην τροποποίηση αυτή του κανονισμού του για να ευθυγραμμιστεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Ορέστης Ομράν στον ΑΝΤ1: Αυτές είναι οι ποινές που προβλέπονται για Καϊλή και Σπυράκη, αν κριθούν ένοχες

Όπως αναφέρουν πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα αύριο η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, θα ανακοινώσει στην Ολομέλεια το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την έναρξη της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ