Έτοιμοι για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης δηλώνουν οι Podemos

Έτοιμος να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού με τους σοσιαλιστές και άλλα αριστερά κόμματα, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας, ο οποίος πρόκειται να συζητήσει τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης με τον αρχηγό των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ και τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού.

“Του είπα ότι είμαστε πρόθυμοι να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αλλαγής με τους σοσιαλιστές και την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, πρώην κομμουνιστές και οικολόγοι)” σημείωσε  ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου.

Δήλωσε επίσης ότι φιλοδοξεί να γίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να αναιρέσει μέτρα λιτότητας και να αναγνωρίσει ότι η Ισπανία είναι ένα κράτος αποτελού��ενο από αρκετά έθνη, περιλαμβανομένης της Καταλονίας, όπου η περιφερειακή κυβέρνηση υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ένα “διαμάντι” μικρού μήκους από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διεθνής Τύπος για την παρουσία του Τσίπρα στο Νταβός

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ