Έτοιμο για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ το «Κανουνί»

Έτοιμο για να ξεκινήσει παράνομη γεώτρηση πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το “Sertao” που μετονομάστηκε σε «Κανουνί», ενώ αυτές τις μέρες γίνονται οι διαδικασίες εξασφάλισης και ετοιμασίας των απαραίτητων πλοίων υποστήριξης.

Όπως αναφέρει το philenews.gr, η Τουρκία, έχει μεν καταχωρήσει το όνομα «Κανουνί», όμως δεν άλλαξαν μέχρι χθες τα άλλα δεδομένα «μετεγγραφής» του γεωτρύπανου, μεταξύ των οποίων και η σημαία, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως, ήδη, η Τουρκία έχει εξασφαλίσει δύο πλοία υποστήριξης για τις νέες παράνομες δραστηριότητες, τα οποία – όπως και το “Κανουνί” – έχουν προσδέσει σε προβλήτα του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας με αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση, στον κόλπο της Σελεύκειας (Tasucu).

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο «Φ» δείχνουν ότι, η Τουρκία έχει ναυλώσει ακόμα δύο πλοία υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων, τα οποία θα φτάσουν στο ίδιο σημείο τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Η ενίσχυση με πρόσθετα πλοία υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων ήταν αναγκαία, λόγω του ότι τρία από τα έξι ειδικά πλοία που αγόρασε την τελευταία διετία η Τουρκία μεταφέρθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα για υποστήριξη του «Πορθητή».

Το γεωτρύπανο «Κανουνί» στην νότια πλευρά της στρατιωτικής προβλήτας στην Σελεύκεια και τα πλοία υποστήριξης Ievoli Ivory» και «Olympic Challenger» στην βόρεια πλευρά, από δορυφορική φωτογραφία που λήφθηκε στις 16 Αυγούστου.

Η δορυφορική φωτογραφία λήφθηκε στις 18 Αυγούστου και φαίνεται η μετακίνηση των πλοίων υποστήριξης, ώστε να μπορέσει να προσδέσει και το τρίτο πλοίο που φτάνει εντός 24ωρων εκεί.

ΠΗΓΗ: philenews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ