Έτινγκερ: Καλώς έκλεισε ο βαλκανικός διάδρομος για τους πρόσφυγες

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία επικροτεί το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και τη συνεχιζόμενη αναστολή τη συνθήκης Σένγκεν στις χώρες οι οποίες συμμετέχουν.

”Η Ευρώπη αντλεί τα σωστά διδάγματα από τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων”, δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ στην εφημερίδα Rheinische Post της Δευτέρας.

Οι κανόνες του Δουβλίνου και του Σένγκεν ήταν “κανόνες για μια κανονική γειτονία”, όταν δηλαδή ακόμα ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου ανέρχονταν συνολικά σε μερικές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη .”Λόγω του πολέμου στη Συρία η κατάσταση όμως στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αλλάξει. Γι’ αυτό ήταν απλώς φυσική συνέπεια να αποχαιρετίσει η Ευρώπη το Δουβλίνο και το Σένγκεν”.

Η κουλτούρα της φιλοξενίας όμως κατά βάση δεν τελείωσε, πρόσθεσε ο Γερμανός Επίτροπος: “Θα εξακολουθήσουμε να δεχόμαστε πρόσφυγες από χώρες όπου γίνεται εμφύλιος πόλεμος, αλλά ο στόχος μας πρέπει να είναι να μην φτάσει ο αριθμός τους στα περυσινά μεγέθη”.

Ο Έτινγκερ δήλωσε επίσης ότι θεωρεί αναγκαία την αύξηση των υπαλλήλων της Frontex κατά 5.000-8.000, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Απόψε το debate Κλίντον-Τραμπ – Στα ύψη η ένταση

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκλεψε τις εντυπώσεις στον Καναδά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου στον ουρανοξύστη – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.