Εθελοντικά σε καραντίνα τέθηκε η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας

Εθελοντικά σε καραντίνα τέθηκε η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας

Η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας, Άντζελα Κάσελ-Μπους, ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε εθελοντικά σε καραντίνα μετά τον θάνατο του οδηγού της από τον Έμπολα.

Η Αφρική πρέπει να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπινους πόρους για να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Έμπολα, που πλήττει κυρίως τρεις χώρες στα δυτικά, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα.

«Όταν η διεθνής κοινότητα υποσχέθηκε να παράσχει βοήθεια, λίγες χώρες δεσμεύθηκαν να προσφέρουν ανθρώπινους πόρους», κατήγγειλε η Ντλαμίνι- Ζούμα.

«Και παρόλα αυτά αν δημιουργηθούν οι υποδομές, θα χρειαστούν άνδρες, εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας, για να εργαστούν στα νοσοκομεία αυτά και τις κλινικές», πρόσθεσε.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα ως ήπειρος για να κινητοποιήσουμε ανθρώπινους πόρους», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης.

Πριν από δέκα ημέρες από το Παρίσι η Ντλαμίνι-Ζούμα είχε ζητήσει την αποστολή περισσότερου προσωπικού υγείας για «να σπάσει ο κύκλος (εξάπλωσης) του Έμπολα».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας Άντζελα Κάσελ-Μπους ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε εθελοντικά σε καραντίνα μετά τον θάνατο του οδηγού της από τον Έμπολα.

Την ίδια ώρα η πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχος του τομέα της Υγείας της χώρας, η Μπέρνις Νταν, που είχε τεθεί σε καραντίνα για 21 ημέρες μετά τον θάνατο του αναπληρωτή της από τον ιό, δήλωσε ότι επέστρεψε στην εργασία της.

Παράλληλα η προεδρία της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι η Γερμανία δεσμεύθηκε να αναλάβει τη διαχείριση ενός κέντρου θεραπείας για τον ιό Έμπολα που ανεγείρεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε μια συνοικία της Μονρόβια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ