Ερντογάν: Υπό την ηγεσία μας η Ιερουσαλήμ ήταν ήρεμη και ειρηνική – Αν συμβαίνουν όσα βλέπουμε στο Ισραήλ, δεν τα εγκρίνουμε

«Η Ιερουσαλήμ ήταν ήρεμη και ειρηνική υπό την ηγεσία μας. Τώρα είναι γεμάτη με συγκρούσεις και αίμα» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς στην Γάζα. Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε: «Αν συνέβησαν παρόμοια γεγονότα και στις πόλεις του Ισραήλ δεν είναι δυνατόν να το εγκρίνουμε».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο τελευταίος χορός της Γερμανίδας πριν από το αιματοκύλισμα στο φεστιβάλ – Βίντεο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ οι άνθρωποι από κάθε θρήσκευμα ζούσαν ήρεμα και ειρηνικά υπό την ηγεσία των προγόνων μας. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αναγκαστική αποχώρησή μας, αυτή η περιοχή μετατράπηκε σε μια περιοχή που δεν απουσιάζει το αίμα, η κατοχή, το δάκρυ, η ένταση και η σύγκρουση. H καταστροφή της Γάζας με τους ασύμμετρους βομβαρδισμούς, ο βομβαρδισμός των τζαμιών και ο θάνατος των παιδιών, των γυναικών , των αμάχων είναι κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Αν δημιουργήθηκαν παρόμοιες σκηνές στις επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών πόλεων κι αυτό δεν τo εγκρίνουμε. Και ο πόλεμος έχει μια ηθική και έναν τρόπο συμπεριφοράς. Όλες οι πλευρές έχουν την υποχρέωση να το τηρούν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ