Ερντογάν: «Πιόνι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα» – Νέες εμπρηστικές δηλώσεις

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται φραστικά εναντίον της Ελλάδας, πάντα με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του σημερινού τουρκικού κράτους, από τον Κεμάλ Ατατούρκ, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ωστόσο σήμερα επέκτεινε την επιθετικότητά του και εναντίον του ΝΑΤΟ, αλλά και εναντίον άλλων κρατών μελών της Συμμαχίας.  Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε σήμερα  την Ελλάδα πιόνι άλλων. «Η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η χώρα του γνωρίζει καλά για την όχληση που κάποιοι προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να υπονομεύσουν τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας. Γνωρίζουμε «ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια Τελετής στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πολεμά μόνο τους τρομοκράτες που είναι εχθρικοί προς τις αξίες και την ύπαρξη του έθνους, αλλά και όσους τους έστειλαν στη χώρα. Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας, για τις εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είπε ακόμα ότι τότε, «υπήρχαν εκείνοι που έδειξαν την εχθρότητά τους προς τη χώρα μας και το έθνος μας μέσω της μαριονέτας της οποίας το σχοινί κρατούν στα χέρια τους, και σήμερα υπάρχουν εκείνοι που επιδεικνύουν την ίδια μέθοδο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ