Ερντογάν: Οξύτατη προσωπική επίθεση στον Κιλιτσντάρογλου – Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης μέχρι τις εκλογές

Οξεία προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος του καταλογίζει διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε συγκέντρωση του Ιμάμογλου από οπαδούς των Γκρίζων Λύκων


Ο Ερντογάν μίλησε σε ένα τεράστιο πλήθος, και ισχυρίστηκε ότι οι συγκεντρωμένοι στην ομιλία του έφτασαν το 1,7 εκατομμύριο, ξεπερνώντας την αντίστοιχη συγκέντρωση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ένα 24ωρο πριν. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Επιτέθηκε στον αντίπαλό του λέγοντας ότι «τον στηρίζουν οι μεθύστακες που έπιναν μπύρες μέσα σε τζαμιά κατά τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί το 2013».

«Κύριε Κεμάλ, πιες όσα βαρέλια θέλεις, τίποτα δεν σε σώζει. Το δικό μου έθνος δεν αφήνει το πεδίο στους πότες και τους μεθύστακες, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και υποσχόμενος μάλιστα ότι θα τα φέρει πίσω.

«Εξέτασαν εξονυχιστικά τα 27,5 χρόνια της ζωής μου ως κρατικού υπαλλήλου για να δουν αν θα μπορούσαν να βρουν κάτι για τον κ. Κεμάλ. Δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του του Κιλιτσντάρογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ο γαλλικός Τύπος συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Πούτιν, ο Εκόνομιστ έγραψε πως ο Ερντογάν πρέπει να φύγει στις σημαντικότερες εκλογές της Τουρκίας το 2023, ενώ το γαλλικό  L Express αποδίδει στον Ερντογάν τον κίνδυνο χάους στην Τουρκία.

Πάντως τι κλίμα στην Τουρκία είναι εξαιρετικά τεταμένο και μετά την σημερινή επίθεση στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, όλοι φοβούνται γενίκευση της προεκλογικής βίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ