Ερντογάν: Η Αγία Σοφία συμβολίζει την επιστροφή στις αξίες του πολιτισμού μας

Στην Αγία Σοφία αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του ιφτάρ που είχε στην πόλη Ντενίζλι.

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα

Το ιφτάρ είναι το παραδοσιακό δείπνο που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού και ο πρόεδρος Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στα επιτεύγματά του σχετικά με την παράδοση. «Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού» τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος είχε εξαγγείλει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από μουσείο, που ήταν.

«Τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις θέλουμε να τις μετατρέψουμε στον θεμέλιο λίθο μίας νέας ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα και το έθνος μας στην κορυφή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αναμφίβολα, θα επιτύχουμε την άνοδο της χώρας μας με τη δύναμη που παίρνουμε από το Ιερό Κοράνιο. Στο διάβα της Ιστορίας, το έχουμε επιτύχει αυτό σε διάφορες γεωγραφίες κι εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξαναεπιτύχουμε».

Τουρκία: «Πυρά» Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν – «Εκατομμύρια Κούρδοι αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες»

Κλειστή η Αγία Σοφία

Η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία δεν θα είναι επισκέψιμη από τις 11:00 μμ. της Πέμπτης 20 Απριλίου έως ώρα 4 π.μ. της Παρασκευής 21 Απριλίου για την πραγματοποίηση γενικής καθαριότητας και προετοιμασίας του χώρου για την προσευχή με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ολοκλήρωσης του μήνα του Ραμαζανιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ