Ερντογάν: Νέα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του

Πληθαίνουν οι φήμες και τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν. Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, τον περασμένο Αύγουστο, συζητήθηκε και το ποιος θα αναπληρώνει τον Τούρκο πρόεδρο αν αυτό απαιτηθεί.

Σχετικά με τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Τούρκος αναλυτής, Τζεβχέρι Γκιουβέν: “Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτήν την οθόνη”.

“Το ημερήσιο πρόγραμμα των εμφανίσεών του συντομεύεται με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του” τόνισε ο Τζεβχέρι Γκιουβέν.

Στο σενάριο να αναλάβει την εξουσία ο Χουλουσί Ακάρ αν χειροτερεύσει η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος αναλυτής είπε: “Ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Άγκυρας στον Ακάρ και έγιναν κάποιες πάρα πολύ σημαντικές νομικές αλλαγές, επομένως οι αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις διοίκησης υπάγονται άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας”

.

Πάντως, ο κυβερνητικός Τύπος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, αποδίδει την κούραση του Ταγίπ Ενρτογάν στο βαρύ πρόγραμμα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις  του προέδρου. Ωστόσο, η συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν διεξάγεται εδώ και χρόνια με τις πηγές της Άγκυρας να την αποδίδουν πάντα στην κούραση λόγω του προγράμματός του.

Χαμός με τον “κουρασμένο” Ερντογάν

Τον Ιούλιο ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο να δυσκολεύεται να μιλήσει καθαρά και να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Anadolu και κάνει θραύση στα social media, προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρθρογράφου του φιλοκυβερνητικού σάιτ «Haber Turk» που επέκρινε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν μόνταρε το βίντεο και άφησε να κυκλοφορήσει μία τέτοια εικόνα για τον Τούρκο πρόεδρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ