Ερντογάν: Είχαμε μία ειλικρινή και παραγωγική συνάντηση με τον Μπάιντεν

Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Είχαμε μία καλή και εποικοδομητική συνάντηση», ήταν η πρώτη δήλωση του Τζο Μπάιντεν με τον Ερντογάν, από πλευρά του, να κάνει λόγο για «παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ταυτόχρονα, παραδέχθηκε πως στη συνάντηση με τον Μπάιντεν τέθηκαν τα θέματα των S-400 και των F-35. «Στον Πρόεδρο Μπάιντεν εκφράσαμε τις ίδιες απόψεις που είχαμε και πριν για τους S-400, όπως κάναμε για τα F-35», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Με τον κ. Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά σημεία, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε. Μιλήσαμε για πιθανά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ζητήματα οικονομίας και μηχανισμούς που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Ήταν μία σοβαρή συνάντηση με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας μας, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια για αυτό» είπε ακόμη ο Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε πως τον προκάλεσε στην Τουρκία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, βέβαια, τέθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, αλλά και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ