Ερντογάν: Το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Πιστεύω πως η αναζωογόνηση του διαλόγου με την γείτονα και σύμμαχο μας Ελλάδα υπηρετεί εκτός από την επίλυση των διμερών ζητημάτων και την σταθερότητα και ευημερία της περιοχής μας», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνεδρίαση με τίτλο «Συμβολή στη Σταθερότητα» του Φόρουμ Βρυξελλών που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: “Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον πρωθυπουργό. Το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επίσης, υπογράμμισε ότι η Τουρκία στις σχέσεις της με τους γείτονες της σέβεται το δίκαιο, τη δικαιοσύνη, τα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα.

«Γνωρίζουμε πως έχουμε αναλάβει μια σημαντική ευθύνη όχι μονάχα για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, αλλά και για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας της διατλαντικής γεωγραφικής περιοχής, κάνουμε τα βήματα μας με αυτή την συνείδηση», είπε ακόμη ο Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι η η Τουρκία πρωτοστατεί, συμβάλλει σε όλες τις πρωτοβουλίες με στόχο την οικοδόμηση της σταθερότητας από το Ιράκ στο Αφγανιστάν, από το Καύκασο στα Βαλκάνια, από την Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο και την Αφρική.

Εν συνεχεία στη  συνέντευξή Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο τετ α τετ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λοιπόν, υποστήριξε ότι “αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας”, ενώ εν συνεχεία έπειτα από σχετική ερώτηση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε μεταξύ άλλων: “Ένα ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων”.

Πηγή: Trt

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ