Ερντογάν: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων προχώρησε σήμερα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος αυτή την φορά στην Συρία, ενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί προκλητικά και στην Ελλάδα.

Παραλήρημα Ερντογάν: Η μουσουλμανική «τουρκική» μειονότητα διώκεται επί χρόνια στην Ελλάδα

 «Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», ήταν η νέα εμπρηστική δήλωση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος την έκανε στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε την οργάνωση τρομοκρατών PKK μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Κανένας δεν θα πρέπει να ενοχλείται από τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που σκοπό έχουν να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας», δήλωσε. Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει δώσει εντολή από την προηγούμενη Κυριακή για σειρά αεροπορικών επιδρομών στη βορειοανατολική Συρία και εναντίον θέσεων κούρδων μαχητών, επανέλαβε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων, κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Τουρκίας.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, στρέφεται συνέχεια εναντίον μας

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέο παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά έκανε λόγο για αδικίες και παράνομες πρακτικές εις βάρος Μουσουλμάνων στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως τουρκική τη συγκεκριμένη μειονότητα στην Θράκη. «Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στα δεινά των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 38η συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ