Ερντογάν: Ανακοίνωσε τον θάνατο Κούρδου στρατιωτικού ηγέτη – “Θα εξολοθρεύσουμε την τρομοκρατία”

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκε σε επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο Ιράκ.

Όπως ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κούρδος στρατιωτικός ηγέτης Σελμάν Μποζκίρ, γνωστός και με το προσωνύμιο «Ντόκτορ Χουσεΐν», ήταν ο υπεύθυνος του PKK στο Μαχμούρ, έναν καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η αυτονομιστική και ολέθρια οργάνωση να χρησιμοποιεί το Μαχμούρ ως επωαστήρα τρομοκρατίας. Θα συνεχίσουμε να εξολοθρεύουμε την τρομοκρατία στην πηγή της», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όλοι οι τρομοκράτες θα έχουν το ίδιο τέλος», προειδοποίησε από την πλευρά του ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο καταυλισμός Μαχμούρ, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τον ΟΗΕ για να στεγάσει Κούρδους της Τουρκίας, βομβαρδίστηκε το Σάββατο από ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ένας Κούρδος βουλευτής που κατάγεται από τον καταυλισμό αυτόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις πολίτες.

Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το PKK ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τον καταυλισμό που απέχει 250 χιλιόμετρα νοτίως των τουρκικών συνόρων. Η Τουρκία υποστηρίζει επίσης ότι το Ιράκ παραμένει αδρανές και ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διεξάγει η ίδια τον πόλεμο –στο ιρακινό έδαφος– εναντίον του PKK. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν εκκαθαρίσουν αυτό το μέρος (σ.σ. τον καταυλισμό Μαχμούρ), τότε θα το αναλάβουμε εμείς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ