Τουρκία: Ο εφιάλτης του Ερντογάν “ξαναχτυπά” – Νέο βίντεο με αποκαλύψεις από τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ

Μπορεί να είχε ανακοινώσει ότι δεν θα έδινε στη δημοσιότητα νέο βίντεο ενόψει της συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν και να κυκλοφορούσαν φήμες περί “ανακωχής” με τον Τούρκο Πρόεδρο, όμως φαίνεται πως κάτι άλλαξε και τελικά ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ εμφανίστηκε σε νέο βίντεο, με αποκαλύψεις “φωτιά”. Στο στόχαστρο βρίσκεται ξανά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλού, για τον οποίο είπε ότι διευκόλυνε τη διαφυγή ενός Τούρκου επιχειρηματία οποίος καταζητείτο από τους Αμερικανούς για ξέπλυμα χρημάτων.

Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Σοϊλού κάλεσε τον Κορκμάζ στις 5 Δεκεμβρίου στις 10:30 και εκείνος έμεινε στο υπουργείο για δύο ώρες. Υπήρχαν 6 δικαστικές έρευνες εναντίον του. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τον προειδοποίησε ότι υπάρχει έρευνα εναντίον του και να φύγει από τη χώρα “αύριο”. Αναφέρει για τον Σοϊλού, που διατηρεί ασφαλιστική εταιρεία, ότι ο κύκλος των εργασιών της αυξήθηκε 56 φορές. Επίσης μιλά για την αγορά ομίλου της Χουριέτ από Ντεμιρορέν, λέγοντας ότι τα χρήματα ήταν δάνειο από την κρατική Ζιράατ Τράπεζα και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ.

Ο αρχιμαφιόζος αναφέρεται και σε πρώην βουλευτή του ΑΚΡ και τώρα σύμβουλο του Ερντογάν που λέγεται ότι εισέπραττε δέκα χιλιάδες δολάρια τον μήνα από τον Πεκέρ, τον Μετίν Κιουλούνκ. Είπε ότι του τηλεφώνησε και είπε ότι «ο Μπάιντεν με χρησιμοποιεί κατά του Ερντογάν».

Στο νέο βίντεο κάνει λόγο για εκτεταμένη διαφθορά στους δήμους με απευθείας αναθέσεις και με τη χρησιμοποίηση φιλανθρωπικών οργανώσεων, ενώ μιλά για ένα σύστημα εργολάβων και υπεργολάβων για δημόσια έργα.

Υπενθυμίζει τις αποκαλύψεις που ήδη έχει κάνει και στρέφεται ξανά κατά του γιοΥ του Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας ότι έχει εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών από Λατινική Αμερική. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό και τώρα αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, τον καλεί να σταματήσει να υπερασπίζεται το γιό του ο οποίος όπως είπε «έκανε μια περιουσία τόσα δισ. δολάρια σε 15 χρόνια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ