Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε χωριό στο Τσαντ

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα χωριό στο Τσαντ, σκοτώνοντας ένα άτομο και βάζοντας φωτιά σε 2 κατοικίες, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Η οργάνωση, η οποία επιδιώκει τη δημιουργία ισλαμιστικού εμιράτου στη βορειοανατολική Νιγηρία, έχει επεκτείνει το τελευταίο διάστημα τη ζώνη στην οποία δραστηριοποιείται, ωστόσο σπάνια μέλη της διεξάγουν επιθέσεις στο Τσαντ.

«Μέλη της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στο χωριό Ντζαγκάγκορουμ, που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Νγκουμπούα και Καίγκα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο σπίτια κάηκαν», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μπόκο Χαράμ ορκίστηκε πίστη στην ισλαμιστική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK