Επίθεση στην Μόσχα: Πούτιν και Ερντογάν ψάχνουν ίχνη των δραστών στην Τουρκία – Οι έρευνες και τα επόμενα βήματα

Σε στενή επαφή με τις αρμόδιες αρχές στην Μόσχα βρίσκονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών της Τουρκίας, όπως και η MIT, με στόχο την διενέργεια έρευνας σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο μαχητής που συνελήφθη ύστερα από την επίθεση και αναφέρθηκε ότι είναι Τατζίκος, φέρεται να ονομάζεται Shamsuddin Faruddin. Υποστηρίζει ότι έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δήλωση από αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, μεταδίδει ότι σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα Yetkinreport, Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας ερευνούν επίσης εάν οι δράστες της επίθεσης ανήκαν στο παράρτημα του ISIS-Khorasan, το οποίο πραγματοποίησε την επίθεση στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη, στις 28 Ιανουαρίου.

Τότε, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, είχε ανακοινώσει πως σε συνεργασία με τη MIT, συνελήφθησαν πολλοί ύποπτοι που ανήκαν στο παράρτημα του ISIS – Khorasan (αποτελούμενο από Κεντροασιάτες και Αφγανούς), συμπεριλαμβανομένων κάποιων που ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην Ιρακινή Πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθιξε το συριακό ζήτημα κατά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ -από τους πρώτους ηγέτες που τον κάλεσαν για συλλυπητήρια μετά την επίθεση. Δίνεται η ερμηνεία ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί σε στόχους του ISIS στη Συρία και ζητά υποστήριξη τόσο από την Τουρκία όσο και από τη Συρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ