Επίθεση Πομπέο στον Κέρι για τις «ανάρμοστες» συναντήσεις του με Ιρανούς αξιωματούχους

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επιτέθηκε στον προκάτοχό του Τζον Κέρι για τις συναντήσεις που ομολόγησε ο τελευταίος ότι είχε με Ιρανούς αξιωματούχους σε παρασκηνιακές συνομιλίες και τον κατηγόρησε ότι «υπονόμευσε ενεργά» την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Τεχεράνη.

«Αυτό που έκανε ο υπουργός Κέρι είναι απρεπές και άνευ προηγουμένου», είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να μην έχει αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Είναι ασύμφωνο με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, την οποία διευθύνει ο πρόεδρος. Είναι κάτι παραπάνω από ανάρμοστο».

«Αυτός είναι ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών που εμπλέκεται με τον μεγαλύτερο στον κόσμο κρατικό χορηγό τρομοκρατίας και σύμφωνα με αυτόν…συζητούσε μαζί τους», είπε ο Πομπέο.

«Τους έλεγε να περιμένουνε να τελειώσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Δεν μπορεί κανείς να βρει παρόμοιο προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ», σημείωσε.

Ο πρώην ΥΠΕΞ Κέρι, παραδέχτηκε αυτήν την εβδομάδα ότι συνέχισε να συναντιέται με τον νυν επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Τζαβάντ Ζαρίφ, γεγονός που προκάλεσε την οργή του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κέρι είχε διαπραγματευτεί στη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και είχε σφυρηλατήσει μια προσωπική σχέση με τον Ιρανό ομόλογό τουΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ