Επίθεση καρχαρία σε σέρφερ – Κατάφερε να βγει από την θάλασσα και να πάει μόνος του στο νοσοκομείο

Ένας βετεράνος σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία κατάφερε να βγει μόνος του από την θάλασσα και να οδηγήσει μέχρι το νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ ο καρχαρίας τον δάγκωσε μεταξύ των ποδιών και των οπισθίων του.

Ο 64χρονος Μάρεϊ Άνταμς νοσηλεύεται στο Royal Adelaide Hospital στην Νότια Αυστραλία σε σταθερή κατάσταση. Ο κ. Άνταμς, δάσκαλος στο κοντινό σχολείο Elliston Area, δέχτηκε επίθεση καθώς έκανε σερφ στο Blackspoint στη χερσόνησο Eyre, 650 χιλιόμετρα δυτικά της Αδελαΐδας, γύρω στη 13:00 την Τρίτη.

Μάρτυρες λένε ότι επέστρεψε κολυμπώντας στην ακτή, όπου στη συνέχεια σκαρφάλωσε σε έναν γκρεμό για να φτάσει στο πάρκινγκ, προτού αρνηθεί να καλέσουν ασθενοφόρο για να οδηγήσει ο ίδιος στο νοσοκομείο.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν το κομμάτι που αφαίρεσε ο καρχαρίας από τη σανίδα του κατά τη διάρκεια της επίθεσης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Swellnet (@swellnet)

Ο ιστότοπος Surf Beach Grit ανέφερε ότι ο κύριος Άνταμς, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 40 του χρόνια ως δάσκαλος, «δέχθηκε δάγκωμα μεταξύ των οπισθίων και του ποδιού από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία».

Λέγεται ότι έχει στείλει μήνυμα σε φίλους: «Χρειάζομαι ράμματα, αλλά θα είμαι εντάξει. Διέδωσέ το. Κανείς δεν μπαίνει στο νερό». Η επίθεση έρχεται μόλις οκτώ μήνες αφότου ένας άλλος δάσκαλος σκοτώθηκε σε επίθεση καρχαρία τον περασμένο Μάιο.

Είναι η έκτη επίθεση καρχαρία στη Νότια Αυστραλία μέσα σε ένα χρόνο και μόλις μια εβδομάδα αφότου σκοτώθηκε ο 15χρονος Khai Cowley καθώς έκανε σερφ στη χερσόνησο Yorke.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ