Επίθεση Ερντογάν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα – To Τwitter μπάναρε ανάρτηση του Σοϊλού – ΦΩΤΟ

Επίθεση στους ομοφυλόφιλους εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέδριο της νεολαίας του κόμματος του.

«Εσείς δε θα γίνετε νεολαία ΛΟΑΤΚΙ, αλλά είστε μια νεολαία αυτού του ιστορικού λαού και θα σας οδηγήσουμε έτσι στο μέλλον» ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Εσείς είστε η νεολαία που είστε στα πληκτρολόγια των υπολογιστών δεν είστε νεολαία των ΛΟΑΤΚΙ».

Την ίδια στιγμή το Twitter ανήρτησε προειδοποιητική σήμανση για «συμπεριφορά μίσους» σε ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέφερε σε tweet του της 30ης Ιανουαρίου ότι συνελήφθησαν «τέσσερις ΛΟΑΤ διεστραμμένοι», σχόλιο που προκάλεσε οργή στα social media.

Έτσι η πλατφόρμα ανέλαβε δράση και ανήρτησε προειδοποιητική σήμανση αναφέροντας ότι παραβίασε τους κανόνες, αλλά αποφάσισε να το κρατήσει στον «αέρα», σημειώνοντας ότι μπορεί να παραμείνει προσβάσιμο για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Να θυμίσουμε πως τέσσερα άτομα είχαν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία μετά την ανάρτηση ενός πίνακα στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου που απεικόνιζε τον ιερότερο τόπο του Ισλάμ, την Κάμπαα στη Μέκκα, με το ουράνιο τόξο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ