Επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο

Επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο

Επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει, σήμερα, Παρασκευή, ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συνάντηση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ εγείρουν ανησυχίες για τις εντάσεις, αλλά και την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις θιβετιανές περιοχές της Κίνας.

«Ανησυχούμε για τις συνεχιζόμενες εντάσεις και την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του Θιβέτ στην Κίνα», δήλωσε η Κάιτλιν Χάιντεν εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε την κινεζική κυβέρνηση να επαναλάβει τον διάλογο με τον Δαλάι Λάμα ή τους εκπροσώπους του, χωρίς προϋποθέσεις, ως μέσο για τη μείωση των εντάσεων», ανέφερε επίσης η δήλωση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου,

Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στις 10.00 π.μ. ώρα Ουάσιγκτον  και 17.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Κίνα και θα δυσαρεστήσει σε μεγάλο βαθμό το Πεκίνο.

«Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα ως ένα θρησκευτικό και πολιτιστικό ηγέτη διεθνώς σεβαστό», ανέφερε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Πάντως η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών το 2011 είχε εξοργίσει το Πεκίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ