Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου – Θα συναντηθεί με Μπάιντεν

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Μαΐου, όπου θα έχει και συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Hurriyet το ραντεβού του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό πρόεδρο κλείστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Κίεβο, στις 20 Μαρτίου, μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της G7 και άλλων εμπλεκόμενων χωρών σε σχέση με τα ουκρανικά σιτηρά.

Νωρίτερα, στις 22 Απριλίου, προγραμματίζεται επίσκεψη του Ερντογάν στη Βαγδάτη, όπου θα θέσει το αίτημα της από κοινού αντιμετώπισης από την Τουρκία και το Ιράκ της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, κατά μήκος της κοινής μεθορίου των δύο χωρών σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους.

Σημειώνεται ότι στις 15 Μαρτίου, τη Βαγδάτη επισκέφθηκε υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και τη συμμετοχή του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.

Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα Milliyet είχε γράψει ότι στις 23 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κυοφορούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ