Επικοινωνία Δένδια με Ράμα για την σύλληψη Μπελέρη – Παραμένει υπό κράτηση

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντη Μπελέρη.

Αλβανία: Χειροπέδες στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη – Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρέμβαση για την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές χτες το βράδυ, μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντης Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του. Νωρίτερα το ΑΠΕ- ΜΠΕ είχε μεταδώσει ότι ο Μπελέρης αφέθηκε ελεύθερος, όμως, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από νεότερες πληροφορίες.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ