Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος»: Χτυπήθηκαν ήδη 89 στόχοι

Η επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» της Τουρκίας συνεχίζεται με το πρακτορείο Anadolu να δημοσιεύει νέες λεπτομέρειες από τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ. Ενώ το Aynularab, στη βόρεια Συρία, χτυπήθηκε για πρώτη φορά από αέρος, αεροσκάφη που ανήκαν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ταυτόχρονα στόχους στο Asos, 140 χιλιόμετρα από τη συνοριακή γραμμή στο βόρειο Ιράκ, και στο Kandil, 90 χιλιόμετρα μακριά.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, «η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Τουρκίας από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων και την καταστροφή της τρομοκρατίας στην πηγή της».

Πριν από την επιχείρηση, η οποία διεξήχθη με οδηγίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακέρ, πήγε στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον διοικητή χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Musa Avsever και τον διοικητή ναυτικών δυνάμεων ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu.

Εκτός από αεροσκάφη μάχης και υποστήριξης, UAV/SİHA και σχεδόν 70 αεροσκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση και καταστράφηκαν στόχοι, όπως καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες και αποθήκες των τρομοκρατών. Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, στοιχεία της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψαν 81 στόχους. Ο αριθμός των στόχων που χτυπήθηκαν από την επιχείρηση που συνεχίστηκε το πρωί αυξήθηκε σε 89.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ