Επιχειρηματίας φίλος του Ερντογάν «τα βάζει» με το ΝΑΤΟ: Είναι καρκίνος από παλιά, ντροπή η ένταξη για την Τουρκία

Τα «πυρά» του στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε Τούρκος επιχειρηματίας και στενός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ετέμ Σαντζάκ, ο οποίος βρέθηκε στη Μόσχα έκανε δηλώσεις σε ρωσικό κανάλι αναφορικά με τη χρήση των UAV Bayraktar από τους Ουκρανούς κατά του ρωσικού στρατού.

«Δεν ξέραμε όταν τα πουλούσαμε στην Ουκρανία ότι τα UAV Bayarkar θα χρησιμοποιούνταν με αυτό τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σαντζάκ, ο οποίος είχε πει κάποτε ότι «είναι ερωτευμένος με τον Ερντογάν», συμπλήρωσε στην ίδια συνέντευξη:

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ντροπή για την Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι καρκίνος από παλιά. Το ΝΑΤΟ είναι εκείνο που υποστηρίζει τρομοκράτες και επιχείρησε πραξικόπημα το 2016».

Τούρκος επιχειρηματίας φίλος του Ερντογάν: Το ΝΑΤΟ είναι ντροπή για την Τουρκία - tourkos epicheirimatias filos tou erntogan: to nato einai ntropi gia tin tourkia

Ο Σαντζάκ, ο οποίος μετέβη στη Μόσχα με αντιπροσωπεία του εθνικιστικού κόμματος Vatan (Πατρίδα), ενώ συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RBK.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Independent ο Σαντζάκ είπε επίσης: « Δεν θα συμμετάσχουμε στις κυρώσεις γιατί αν πέσει η Ρωσία, η Τουρκία θα διασπαστεί και αν πέσει η Τουρκία, το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία. Ο Ερντογάν προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή του Ζελένσκι προς αυτή την κατεύθυνση, εξακολουθεί να εργάζεται. Είμαστε σύμμαχοι με τη Ρωσία. Θα φτιάξουμε τους S-500, θα πάμε στο διάστημα. Είμαι στη Μόσχα για 2 ημέρες, αναπτύσσουμε στρατηγικές σχέσεις 10-20 ετών» είπε ο Σαντζάκ

Στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, που βρίσκεται στην 10η ημέρα του, η Ουκρανία χρησιμοποιεί UAV και SİHA που παράγονται από την εταιρεία Bayraktar που ανήκει στον γαμπρό του Προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov, σε δήλωση του είπε ότι νέα UAV και SİHA από την Τουρκία έφτασαν στην Ουκρανία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι «το νέο Bayraktar TB2 έφτασε στην Ουκρανία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ