Επεισόδια ΗΠΑ: Ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας – Οι selfies με διαδηλωτές και το άνοιγμα πύλης

Ερωτήματα προκύπτουν για τη στάση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών πρωτοφανών επεισοδίων στο Καπιτώλιο, όπως μεταδίδουν και διεθνή ΜΜΕ.

Σε βίντεο που διακινούνται μέσω social media, φαίνονται αστυνομικοί να αφήνουν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να περάσουν τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια να τους συνοδεύουν, ενώ πιθανολογείται ότι ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που τα άνοιξαν προκειμένου να περάσουν οι διαδηλωτές.

Σε άλλο βίντεο, από το εσωτερικό του Καπιτωλίου ένας αστυνομικός φαίνεται να ποζάρει και να βγάζει selfie με τους διαδηλωτές, που εισέβαλαν στο κτίριο και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις.

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο διακρίνεται ένας αξιωματικός της αστυνομίας να συνοδεύει μία υποστηρίκτρια του Τραμπ, κρατώντας της το χέρι.

Οι εικόνες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν αντιδράσεις και πολλοί είναι όσοι επισημαίνουν την τεράστια διαφορά στη στάση που κράτησαν χθες οι αστυνομικοί, σε σύγκριση με την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων του Black Lives Matter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ