Εντόπισαν πλοίο «φάντασμα» που είχε εξαφανιστεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων;

Ένα πλοίο “φάντασμα” που εξαφανίστηκε το 1925 στο Τρίγωνο των Βερμούδων υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν οι ερευνητές σύμφωνα με το USA TODAY. Το πλοίο μετέφερε κάρβουνο και είχε 32 άτομα πλήρωμα.

Ωστόσο, φέρεται η εξαφάνισή του να μην συνδέεται με το μυστήριο που καλύπτει το διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων αλλά να πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Το πλοίο κατευθυνόταν στην Αβάνα της Κούβας και εξαφανίστηκε στην περιοχή, που συχνά έχει βρεθεί στο επίκεντρο διάφορων ερευνών.

Ο θαλάσσιος βιολόγος και εξερευνητής ναυαγίων, Michael Barnette, δήλωσε στο USA TODAY ότι το ντοκιμαντέρ θα δείξει το ναυάγιο του Cotopaxi, το οποίο βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλόριδα, όπου ο βυθός είναι γεμάτος ναυάγια του 16ου και 17ου αιώνα. Δύο γεγονότα σφράγισαν την τύχη του πλοίου: μια ξαφνική καταιγίδα και το γεγονός ότι το πλοίο έφυγε από το λιμάνι παρά το γεγονός ότι ήταν απροετοίμαστο για τις κακοκαιρίες που έπλητταν τον ωκεανό. “Το πλοίο ήταν καταδικασμένο σε εκείνο το σημείο ” τόνισε ο Barnette.

Σύμφωνα με το Wikipedia, το ναυάγιο εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 στην ακτή του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα. Το πλοίο ναυάγησε όταν στη διάρκεια του πλου του έπεσε σε τροπική καταιγίδα. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου λέγοντας ότι βάζει νερά.

Απέπλευσε στις 29 Νοεμβρίου 1925 από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας με προορισμό την Αβάνα και με τον καπετάνιο W. J. Meyer στο τιμόνι. Την 1η Δεκεμβρίου εξέπεμψε το σήμα κινδύνου ενώ 31 Δεκεμβρίου καταχωρήθηκε οριστικά ως αγνοούμενο. Η διασύνδεσή του με το Τρίγωνο των Βερμούδων έγινε λόγω της ταινίας του 1977 “Close Encounters of the Third Kind” όπου το “Cotopaxi ” συντηρώντας τον μύθο της περιοχής, ανακαλύπτεται στην Έρημο Γκόμπι όπου το μετέφεραν εξωγήινες δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ