Ένοπλοι σκότωσαν 19 επιβάτες λεωφορείων στο Πακιστάν

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 19 επιβάτες που απήγαγαν από δύο λεωφορεία με τα οποία ταξίδευαν από την Κουέτα στο δυτικό Πακιστάν με προορισμό το Καράτσι στις νότιες ακτές της χώρας, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Μπαλουχιστάν, όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Μάστουνγκ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων νότια της Κουέτα.

«Οι ένοπλοι φορούσαν στολές των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε ο Σαρφάραζ Μπούγκτι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι σοροί των 19 επιβατών έχουν εντοπιστεί, προσέθεσε ο ίδιος.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι περίπου 25 επιβάτες απήχθηκαν από δύο λεωφορεία και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν σε λόφους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τους αξιωματικούς.

«Οι δράστες ανάγκασαν τους οδηγούς των λεωφορείων να σταματήσουν, πήραν ομήρους περισσότερους από 20 ανθρώπους, κατόπιν άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 εξ αυτών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της επαρχίας Μπαλουχιστάν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς το παρόν τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Ισλαμιστές διαπράττουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων και στρατιωτικών και νωρίτερα αυτόν το μήνα τουλάχιστον 43 επιβάτες σκοτώθηκαν σε ένα λεωφορείο στο Καράτσι σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε οργάνωση που έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η 17χρονη που έζησε ως σκλάβα των τζιχαντιστών

Η Κούβα βγήκε από την “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έστειλαν ενεργό άνθρακα στην Αυστραλία… κατά λάθος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ