Ενας ακόμη νεκρός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ σαουδαράβων αστυνομικών και “μασκοφόρων ανδρών” στη διάρκεια διαδήλωσης σε μία σιιτική περιοχή στα ανατολικά της χώρας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο SPA.

Πρόκειται για τον δεύτερο άνθρωπο που χάνει τη ζωή του σε ανάλογο επεισόδιο μέσα σε 24 ώρες.

Ένας ακτιβιστής που επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο από το Ντουμπάι επεσήμανε από τη μεριά του ότι ο Ζουχάιρ αλ Σάιντ, 21 ετών, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν εκείνες προσπάθησαν να διαλύσουν μία διαδήλωση σιιτών που απέτιαν φόρο τιμής σε έναν διαδηλωτή που σκοτώθηκε την Πέμπτη από τα πυρά των αστυνομικών.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας δέχθηκαν τα πυρά ένοπλων και μασκοφόρων ανδρών την ώρα που ακολουθούσαν μία συγκέντρωση για την οποία δεν είχε δοθεί άδεια στην πόλη αλ Αουμίγια της επαρχίας Κάτιφ”, μετέδωσε το SPA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η αστυνομία “απάντησε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός” από τους μασκοφόρους, επεσήμανε το SPA, προσθέτοντας ότι ο τραυματίας υπέκυψε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα πάντως με τον ακτιβιστή “οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωση” στην Αουμίγια, μία πόλη της επαρχίας Κάτιφ όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες.

Το SPA είχε μεταδώσει χθες Παρασκευή ένα ανάλογο γεγονός που είχε σημειωθεί την Πέμπτη πάλι στην επαρχία Κάτιφ. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ “μασκοφόρων ανδρών” και των δυνάμεων ασφαλείας, είχε μεταδώσει το πρακτορείο. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ