Έναν χρόνο μετά η “νύφη της Βηρυτού” θυμάται τη στιγμή της φονικής έκρηξης στον Λίβανο – Βίντεο

Viral έγιναν πριν από έναν χρόνο οι εικόνες της δρ. Ισράα Σεμπλάνι ντυμένης με το νυφικό της να ποζάρει απαστράπτουσα σε πλατεία της Βηρυτού, ενώ στιγμές μετά τα πάντα γύρω της καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα ισχυρής έκρηξης. Ήταν 4 Αυγούστου 2020, όταν η Λιβανέζα γιατρός παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, επιχειρηματία Άχμαντ Σουμπεΐχ. Τη στιγμή που πόζαρε έγινε η ισχυρή έκρηξη που συντάραξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν. Ολόκληρα τμήματα της Βηρυτού αφανίστηκαν, ενώ τα ίχνη της καταστροφής είναι φανερά ακόμη και σήμερα.

“Ακόμη δεν έχω βάλει φωτογραφία του γάμου μου στο σπίτι”, είπε η 30χρονη Ισράα Σεμπλάνι, επιστρέφοντας στην ίδια πλατεία όπου άλλα ζευγάρια γιόρταζαν τον γάμο τους, όπως ακριβώς έκανε εκείνη και ο σύζυγός της.

“Ήταν μια καταστροφή για τον λιβανέζικό λαό. Δεν μπορώ να βλέπω γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, ή την καταστροφή που συνέβη, και να είμαι χαρούμενη. Δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου” δικαιολόγησε την επιλογή της καθώς θεωρεί ότι η ανάμνηση είναι ακόμη επώδυνη. Το ζευγάρι σχεδιάζει να εργάζεται στην πρώτη του επέτειο για να κρατήσει απασχολημένο το μυαλό του: εκείνη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Rafik Hariri και εκείνος στην επιχείρηση ενδυμάτων του.

“Είναι μια ημέρα για οποία δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια”, δήλωσε ο 34χρονος Σουμπεΐχ. “Είναι μια ημέρα λύπης και θλίψης, μια μαύρη ημέρα, μια ημέρα θρήνου για όλο τον Λίβανο”.

Τον Σεπτέμβριο, η Σεμπλάνι επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου εργαζόταν αλλά οι περιορισμοί του κορονοϊού δεν επέτρεψαν στον σύζυγό της να την ακολουθήσει. Έτσι γύρισε και πάλι στον Λίβανο για να είναι μαζί με τον Σουμπεΐχ, έως ότου βρουν μια νέα βάση μακριά από την οικονομική κρίση στη χώρα τους. “Αναζητούμε ασφάλεια, δεν θέλουμε χρήματα, δεν θέλουμε έναν εξεζητημένο τρόπο ζωής, θέλουμε απλά ασφάλεια”, δήλωσε η Σεμπλάνι. Ίσως αναζητά και έναν τόπο όπου οι άνθρωποι θα την αναγνωρίζουν, αλλά για άλλους λόγους.

“Φυσικά και χαίρομαι που οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν όπου πηγαίνω, και είμαι σίγουρη ότι σε όλους αρέσει να είναι γνωστοί, αλλά προτιμώ να είμαι γνωστή με διαφορετικό τρόπο, διότι όταν ο κόσμος με αποκαλεί ‘διάσημη νύφη’ ή ‘νύφη της Βηρυτού’, θυμάμαι όλες αυτές τις άσχημες στιγμές”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ